NOVINKA
AKCIA
8%

FISKARS 1051142 - Univerzální sekera Norden N7

Běžná cena s DPH: 1 623 Kč
Cena s DPH:1 496 KčEUR
Bez DPH:1 236 Kč
Ušetříte: 8%
Doprava:129 Kč
Termín dodáni: skladem
Jsme autorizovaný prodejce značky FISKARS FISKARS
Výrobce: FISKARS
Katalogové číslo: 1051142

Více informací o produktu

Malá univerzální sekera Norden N7 je vhodná zejména k osekávání vetví nebo sekání trísek a malých polínek. Díky své malé velikosti je dokonalým spolecníkem pro kempování, turistiku a další outdoorové aktivity. Sekera Fiskars Norden N7 pri hmotnosti 971 g merí 38,6 x 17,2 x 3,3 cm.

Sekery rady Norden se inspirují severskými tradicemi a Fiskars je vyrábí prímo ve Finsku. Topurko je vyrobeno z kvalitního tvrdého dreva orechovce (nazývaného také hickory), které dodává sekere prirozený vzhled. Poškození sekery se nemusíte bát ani když náhodou cepelí minete štípané drevo. Topurko sekery Norden je totiž vybaveno tzv. ochranou proti minutí z materiálu FiberComp™ (který také spojuje cepel s topurkem a je velmi pevný a odolný). Pokrocilá geometrie cepele, vylepšené vyvážení sekery a perfektne nabroušené ostrí maximálne zefektivní váš výkon a sníží námahu. Cepel sekery je opatrena plastovým obalem, který zarucuje pohodlné prenášení sekery i její bezpecné skladování. Zámek obalu lze snadno otevrít a zavrít.

Cepel sekery Norden je vyrobena z vysoce kvalitní dvojite kalené uhlíkové oceli o tvrdosti 48HRC (telo cepele) a 55HRC (ostrí). Cepel je potažena PTFE povlakem, který ji chrání pred korozí, snižuje trení a zabranuje uvíznutí cepele ve dreve. Ostrí osekávací sekery je broušeno pod úhlem 30º (narozdíl od ostrí štípací sekery, které je mírne vypouklé s úhlem 30° - 40°). Težište sekery Norden N7 se nachází v tesné blízkosti cepele, díky cemuž je štípání úcinnejší a práce bezpecnejší.

Topurko seker Norden je vyrobeno z vysoce kvalitního dreva orechovníku, které se také nazývá hickory a pochází z zodpovedne obhospodarovaných lesu v Severní Americe (FSC atest). Toto drevo v sobe kombinuje sílu, houževnatost, tvrdost, tuhost a odolnost proti nárazum, a proto je optimální pro výrobu násad k sekerám. Hickory má hrubou texturu, rovná léta a je velmi citlivé na zbarvení a konecné úpravy. Topurko je ošetreno speciálním lakem, který se mírne vpije do dreva, takže se vlivem zmeny teplot smrštuje a opet rozpíná spolu se drevem. Tím pádem nepraská, topurko si zachovává puvodní prvotrídní vzhled a je chráneno po dlouhou dobu. Pokud však chcete obnovit ochranu topurka, mužete ho obcas natrít olejem.

Cepel sekery je s topurkem spojena patentovaným materiálem FiberComp™, což je polyamid vyztužený sklenenými vlákny, který je extrémne lehký a pevný, odolný proti zlomení i povetrnostním vlivum. Drevené topurko je vsazeno hluboko do plastové cásti, která tvorí nejodolnejší ochranu proti jeho zlomení pri nárazu na poleno v prípade, že jej pri štípání mineme cepelí. Jedná se o nejbezpecnejší spojení cepele sekery s topurkem. Zalisovaná cepel do plastu topurka drží bezpecne na svém míste, spojení je odolné vuci povetrnostním vlivum (odolává vlhku, suchu i zmenám teplot).

Technické parametry:

  • rozmery: 38,6 x 17,2 x 3,3 cm
  • hmotnost: 791 g
  • materiál cepele: uhlíková ocel (dvojite kalená) / PTFE povlak
  • tvrdost tela cepele: 48HRC
  • tvrdost ostrí cepele: 55HRC
  • materiál topurka: drevo hickory / FiberComp™ polyamid (vyztužený sklenenými vlákny)

Podobné produkty